Dĺžka štúdia | 2/4 |
---|---|
Štúdium je ukončené titulom | Mgr. |
Cena (neplatca DPH) | 720 € |
Poznámka k cene | Poplatok za externú formu štúdia |
Poplatok za prijímacie skúšky | 40 € |
Lokalita štúdia |
Komenského 73, 04181, Košice |
Kontakt |
Renáta Božíková, Ing. tel: +0421915984003 mobil: +0421915984003 e-mail: renata.bozikova@uvlf.sk (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Zaradenie štúdia do kategórií | |
Profil absolventa štúdia |
Absolventi magisterského študijného programu „Trh a kvalita potravín“ majú ucelený prehľad o právnych predpisoch a laboratórnych analýzach súvisiacich s kvalitou potravín. Štúdium je zamerané na zvládnutie chemických, biologických, technologických a ekonomických poznatkov z oblasti potravín s cieľom aplikovať princípy a formy spoločnej poľnohospodárskej politiky. Ovládajú normatívy kvality a tovaroznalectva potravín tuzemských producentov, ovládajú právne predpisy a sú schopní vykonávať kontrolu kvality rastlinných a živočíšnych produktov podliehajúcich spoločnej organizácii trhu v Európskej únii v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky. Ovládajú princípy cenového monitoringu a intervenčného systému pri obchodovaní s potravinami. Absolvent má uplatnenie v inšpekčných orgánoch vykonávajúcich kontrolnú činnosť v rámci spoločnej organizácie trhu s potravinami pre potreby Poľnohospodárskej platobnej agentúry SR, vykonávať povinnosti manažéra kvality v potravinárskych podnikoch a vykonávať analýzy potravín so zameraním na parametre kvality. |
Organizácia štúdia |
Externá forma štúdia prebieha na UVLF v Košiciach blokovou výučbou. Jeden blok má 10 dní (pracovných, víkendy). Počet blokov za semester je 3. |
Podmienky prijatia | Národné porovnávacie skúšky (NPS), ktoré UVLF v Košiciach organizuje prostredníctvom firmy SCIO, s.r.o. |
Ďalšie informácie o štúdiu | Poplatok za prijímacie konanie je potrebné uhradiť pri podaní prihlášky na štúdium |
Uplatnenie absolventov | Uplatnenie sa absolventov študijného programu „Trh a kvalita potravín“. Absolventi magisterského štúdia sa môžu uplatniť na trhu práce v nasledovných oblastiach doma a v zahraničí: Inšpekčné orgány - vykonávanie kontrolnej činnosť v rámci spoločnej organizácie trhu s potravinami pre potreby Poľnohospodárskej platobnej agentúry SR. Laboratórna diagnostika – vykonávanie a posudzovanie chemickej, biochemickej, mikrobiálnej a mykologickej analýzy potravín so zameraním na kvalitu a prítomnosť nežiadúcich látok v potravinách; analýza kvality potravín - v štátnych, súkromných a podnikových laboratóriách. Výrobné prevádzky potravín – plánovanie, organizovanie, kontrolovanie a vykonávanie odbornej činnosti v oblasti správnej výrobnej praxe vo výrobných prevádzkach, vykonávanie funkcie vedúceho manažéra kvality potravín vo vzťahu k technológii výroby, platnej právnej úprave a vo vzťahu k spoločnej organizácii trhu. Poradenské inštitúcie – výroba, manipulácia a uvádzanie potravín do obehu z pohľadu zavádzania systémov kvality; uplatnenie poznatkov z laboratórnej diagnostiky, správnej výrobnej praxe a bezpečnostných systémov. Školstvo a vedecko-výskumné inštitúcie – výkon vysokokvalifikovanej laboratórnej praxe so zameraním na chemické, biochemické, mikrobiálne a mykologické analýzy kvality potravín; aplikácia poznatkov v pedagogickom procese pre oblasť študijných predmetov zameraných na technológiu výroby a hodnotenia kvality potravín. |
Požiadavky na prijatie zahraničných študentov | rovnaké ako pre slovenských študentov |
Organizátor štúdia |
|
---|---|
Adresa sídla školy | Komenského 73, 04181, Košice |
Kontakt na spoločnosť |
tel: 0915984003 e-mail: studijne@uvlf.sk web: www.uvm.sk/ (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Popis činnosti |
Verejná vysoká škola |