Dĺžka štúdia | 3/6 |
---|---|
Štúdium je ukončené titulom | Bc. |
Cena (neplatca DPH) | 720 € |
Poznámka k cene | Poplatok za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia alebo za súbežné štúdium |
Poplatok za prijímacie skúšky | 40 € |
Lokalita štúdia |
Komenského 73, 04181, Košice |
Kontakt |
Renáta Božíková, Ing. tel: +421915984003 mobil: +421915984003 e-mail: renata.bozikova@uvlf.sk (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Zaradenie štúdia do kategórií | |
Profil absolventa štúdia |
Absolvent bakalárskeho študijného programu „Bezpečnosť krmív a potravín“ ovláda základné chemické a biologické normy súvisiace s kvalitou a zdravotnou neškodnosťou potravín a krmív a je zorientovaný v právnych predpisoch upravujúcich kvalitu a zdravotnú neškodnosť potravín a krmív. Zároveň sú mu poskytnuté poznatky zo základov technológie výroby krmív a potravín ako primárny podklad na zvládnutie implementácie bezpečnostných systémov pri výrobe a manipulácii s krmivami a potravinami. Trojročné štúdium taktiež poskytne znalosti z oblasti informatiky, štatistiky, bioštatistiky, ekonómie, manažérskej etiky, obchodných spoločností a ich riadenia. Štúdium je zamerané na zvládnutie poznatkov z oblasti možných aspektov vzniku nebezpečných vplyvov, faktorov, látok a biologických agensov ohrozujúcich zdravotnú bezpečnosť krmív a potravín. Záver štúdia je orientovaný na analýzu rizika a tvorbu bezpečnostných systémov (HACCP, príručky hygienickej praxe) pre jednotlivé sektory výroby potravín a krmív. Absolvent bakalárskeho štúdia má možnosť pokračovať v štúdiu v dvoch nadväzujúcich magisterských študijných programoch – „Produkčné zdravie zvierat a ochrana životného prostredia“ a „Trh a kvalita potravín“, štúdiom ktorých získa najnovšie poznatky z oblasti chemickej a biologickej analýzy krmív a potravín. Výber nadväzujúceho magisterského štúdia závisí od štruktúry absolvovaných povinne voliteľných predmetov v bakalárskom štúdiu. Štúdium poskytne absolventovi poznatky, ktoré môže uplatniť ako asistent laboratórnej činnosti pri analýze potravín a krmív so zameraním na kvalitu a bezpečnosť v štátnych, súkromných a podnikových laboratóriách. Absolvent je schopný:
|
Podmienky prijatia | Národné porovnávacie skúšky (NPS), ktoré UVLF v Košiciach organizuje prostredníctvom firmy SCIO,s.r.o. |
Ďalšie informácie o štúdiu | Poplatok za prijímacie konanie je potrebné uhradiť pri podaní prihlášky na štúdium |
Uplatnenie absolventov | Absolventi bakalárskeho študijného programu „Bezpečnosť krmív a potravín“ sa môžu uplatniť na trhu práce najmä v nasledovných oblastiach: •Laboratórna diagnostika – chemická, biochemická, mikrobiologická a mykologická analýza potravín a krmív so zameraním na detekciu nežiadúcich látok v potravinách a krmivách; základná analýza kvality potravín a krmív – v štátnych, súkromných a podnikových laboratóriách. •Výrobné prevádzky potravín a krmív – plánovanie, organizovanie, kontrolovanie a vykonávanie odborných činností v oblasti správnej výrobnej praxe vo výrobných prevádzkach, vykonávanie povinností vedúceho tímu HACCP so starostlivosťou o bezpečnostný systém výroby potravín a krmív výrobcu vyplývajúci z aktuálnej právnej úpravy v Slovenskej republike a Európskej únii. •Poradenské inštitúcie – pre oblasť výroby, manipulácie a uvádzania potravín a krmív do obehu, so zameraním na laboratórnu diagnostiku, správnu výrobnú prax a bezpečnostné systémy. •Školstvo a vedecko-výskumné inštitúcie – pre výkon vysokokvalifikovanej laboratórnej praxe so zameraním na chemické, biochemické, mikrobiologické a mykologické analýzy |
Ubytovanie, strava a voľný čas | Ubytovanie pre študentov prvých ročníkov je pridelené automaticky od vzdialenosti 61 km |
Požiadavky na prijatie zahraničných študentov | rovnaké ako pre slovenských študentov |
Organizátor štúdia |
|
---|---|
Adresa sídla školy | Komenského 73, 04181, Košice |
Kontakt na spoločnosť |
tel: 0915984003 e-mail: studijne@uvlf.sk web: www.uvm.sk/ (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Popis činnosti |
Verejná vysoká škola |