Dĺžka štúdia | 3 roky |
---|---|
Lokalita štúdia |
Bieloruská 1, 82106, Bratislava |
Kontakt |
Sekretariát tel: +421 2 4524 8799 mobil: +421 917 638 732 e-mail: skola@gastroskola.sk (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Zaradenie štúdia do kategórií | |
Profil absolventa štúdia |
Absolvent učebného odboru 6445 2 kuchár je kvalifikovaný zamestnanec, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako živnostník. Absolvent po 3. roku ovláda práce spojené so stolovaním, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, základné receptúry a technologické postupy bežných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom. Absolvent po 3 rokoch prípravy podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže vykonávať funkciu kuchára – kuchárky v reštauráciách, hoteloch a ostatných zariadeniach spoločného stravovania. Absolvent je kvalifikovaný a spĺňa podmienky na výkon práce v oblasti spoločného stravovania. |
Www stránka | www.gastroskola.sk/index.php/ponuka-studia/3-rocne-ucebne-odbory/kuchar |
Štúdium je ukončené | záverečné skúšky |
Organizátor štúdia |
|
---|---|
Adresa sídla školy | Bieloruská 1, 82106, Bratislava |
Kontakt na spoločnosť |
tel: 02/45248799 e-mail: skola@gastroskola.sk web: www.gastroskola.sk (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Popis činnosti |
VAŠA NAJLEPŠIA CESTA K ODBORNÉMU VZDELANIU Pripravujeme žiakov na povolania a odborné činnosti v oblasti gastronómie a služieb, a to v učebných a študijných odboroch kuchár, čašník, servírka a v študijných odboroch spoločné stravovanie a podnikanie v remeslách a službách. Denná forma je určená pre žiakov končiacich deviatu triedu základnej školy:
Externá forma je určená žiakom, ktorí majú ukončené stredoškolské vzdelanie (výučný list):
Rekvalifikačné kurzy: kuchár – čašník – servírka Vybavenie školy odbornými učebňami umožňuje modernizovať formy vyučovania aj využívaním informačných technológií. Praktické vyučovanie sa uskutočňuje v prestížnych zariadeniach, ktoré zodpovedajú najnovším trendom v spoločnom stravovaní. Žiaci majú možnosť absolvovať barmanský kurz a zúčastňovať sa na akciách a súťažiach profesijných zväzov. Škola žiakom ponúka:
Toto všetko vytvára dobré predpoklady pre účasť na zahraničných odborných stážach vo vyšších ročníkoch a následne aj lepšie možnosti uplatnenia absolventov na trhu práce. |