Dĺžka štúdia | 5 rokov |
---|---|
Cena (neplatca DPH) | 96,30 € |
Poznámka k cene | 83,00 - diaľkové štúdium |
Poplatok za prijímacie skúšky | 6,50 € |
Lokalita štúdia |
Riazanská 75, 831 03, Bratislava |
Kontakt |
Mgr. Soňa Bočáková, výkonná riaditeľka tel: 02/43420980 mobil: 903737909 e-mail: zzabak@skolahost.sk (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Zaradenie štúdia do kategórií | |
Profil absolventa štúdia |
Absolvent študijného odboru 6323 6 hotelová akadémia je:
|
Organizácia štúdia |
|
Www stránka | www.skolahost.sk |
Štúdium je ukončené | Maturitná skúška Maturita a jej predmetové súčasti: - odborné predmety:aplikovaná informatika,ekonomika,dejiny kultúry,geografia cestovného ruchu,hotelový a gastronomický manažment,marketing, technika obsluhy,nauka o potravinách - voliteľné predme |
Podmienky prijatia | Základ prijímacieho procesu:prihláška na štúdium + zmluva o štúdiu - uprednostnení budú uchádzači, ktorí v testovaní žiakov ZŠ-Monitor z predmetu SJ dosiaholi výsledok min. 50% a viac, - prijatí budú aj uchádzači na základe osobného pohovoru s cieľom zistiľ profesionálnu zanietenosť v odbore - ostatní (doplnenie početnosti tried):bez prijímacích pohovorov |
Ďalšie informácie o štúdiu | Právny základ štúdia zakladá Zmluva o štúdiu: - zmluva definuje:záväzky školi voči študentovi,záväzky študenta,organizáciu štúdia,poplatky za štúdium,termíny platieb,formy platieb |
Uplatnenie absolventov | Absolvent získa profesionálne kompetencie: - riadiť a vykonávať komplex technicko-hospodárskych činností v malom a stredne veľkom podnikateľskom subjekte - získavať, analyzovať,spracúvať a využívať relevantné ekonomické informácie - vykonávať účtovné, zásobovacie a odbytové operácie v podniku, viesť účtovníctvo podnikateľských subjektov - vypracúvať a viesť agendu malého a stredne veľkého podnikateľského subjektu vrátane mzdovej a personálnej agendy - založiť a viesť skladové materiálové hospodárstvo - založiť a viesť prevádzkovú a finančnú evidenciu na úseku príjmu hostí v ubytovacom zariadení, ubytovať hostí, komunikovať s hosťami v cudzom jazyku - aktívne využívať v organizačnej a riadiacej práci a pri vedení agendy informačné a komunikačné technológie, informačné systémy - komunikovať s obchodnými, bankovými, daňovými a ďalšími partnermi, vrátane zahraničných, s verejnosťou, sociálnymi partnermi, orgánmi štátnej správy a samosprávy - spracúvať a viesť dokumentáciu z rokovaní, pre platobný a zúčtovací styk s obchodnými partnermi a peňažnými ústavmi - spracovať finančnú analýzu a viesť predpísanú štatistickú evidenciu - orientovať sa v základných právnych normách a predpisoch a všeobecne platných nariadeniach (Obchodný zákonník Živnostenský zákon, Zákonník práce, daňové zákony a iné..) a uplatňovať ich v praxi - vykonávať všetky administratívne práce podniku - prevádzkového, ekonomického, finančného, daňového, personálneho a mzdového charakteru - používať normalizovanú úpravu písomností - vecne, štylisticky, gramaticky a formálne aj v cudzom jazyku - pracovať na užívateľskej úrovni s počítačom, s prostriedkami spojovacej a záznamovej techniky, kancelárskej a reprografickej techniky - uplatňovať hygienické predpisy, zásady bezpečnej práce a ochrany zdravia pri práci a normy HACCP - vypracovať a realizovať marketingovú koncepciu v podmienkach malého a stredného podnikateľského subjektu, vykonať prieskum trhu - posúdiť finančné, právne a ďalšie dôsledky podnikania - vypracovať receptúry, normovať jedlá a nápoje a kalkulovať ceny - zostaviť jedálny lístok, vrátane jeho jazykových mutácií - pripraviť rôzne druhy jedál a nápojov tradičnými aj progresívnymi technologickými postupmi - senzoricky hodnotiť kvalitu potravín a pripravených jedál a posúdiť ich výživovú hodnotu - prijať objednávku, organizačne zabezpečiť a vyúčtovať rôzne druhy gastronomických podujatí - vykonať jednoduchú a zložitú formu obsluhy a podporiť zážitkovú gastronómiu - pripraviť a zabezpečiť servírovanie jedál v špeciálnych podmienkach - lietadlo, loď, vlak - v podmienkach simulovaného zariadenia - použiť moderné reštauračné programy a rezervačné systémy v oblasti hotelového a reštauračného manažmentu. |
Ubytovanie, strava a voľný čas | - Škola zabezpečuje externým študentom ubytovanie v študentskom domove (tri električkové zástavky) - študenti školy sa stravujú v školskej jedálni - na škole pôsobí Študentský parlament, ktorý pod dozorom pedagóga, organizuje mimoškolské aktivity |
Požiadavky na prijatie zahraničných študentov | Právny základ štúdia zahraničných študentov upravujú: - Zákon č.48/2002 Z.z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - Zákon č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní(školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - prihláška na štúdium - doklady o vzdelaní |
Organizátor štúdia |
|
---|---|
Adresa sídla školy | Riazanská 75, 83103, Bratislava III |
Kontakt na spoločnosť |
tel: 02/43420980 fax: 02/5465 13 67 e-mail: zzabak@skolahost.sk web: www.skolahost.sk (pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skoly.sk)
|
Popis činnosti |
Stredné odborné vzdelávanie maturitné, pomaturitné v odboroch:
Rekvalifikačné kurzy – moduly:
|